Acest site este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013

Article Index
Marturii
Pagina 2
Pagina 3
Pagina 4
All Pages

« Sunt multumit de activitatea desfasurata in cadrul  centrului “Un pas impreuna”, membrii echipei se poarta foarte frumos cu mine si ma ajuta conform cu boala mea.
Sunt multumit de prestatia si  pregatirea lor in domeniile respective ale activitatilor: desen psihologie,sculptura, sport , operare calculator. »


P. C. - beneficiar Centrul de zi “Un pas impreuna” sector 1, Bucuresti« Mi s-a intamplat din fericire sa ajung si eu la centrul acesta , acum 5-6 ani. Mi-a placut foarte mult receptivitatea , actiunile si schimbarile pozitive in tot ce priveste ajutorul prin suport , implicarea si usor usor am ajuns sa comunic cu cei din jur.Toate grupurile, iesirile de socializare , cursurile de calificare m-au ajutat sa devin independenta, ma bucur ca toate acestea au dus la un atasament , atat fata de colegii mei cat si de membrii echipei. A aparut in viata mea un locusor de odihna unde mi-am descoperit inclinatia spre pictura si comunicarea prin arta. Am fost in permanenta asistata in obtinerea si mentinerea unui loc de munca. Am prins curaj.  Cu drag, multumesc. »

A. C. - beneficiar Centrul de zi “Un pas impreuna” sector 1, Bucuresti

 « Toti avem dorinte: unii de a cunoaste mai mult decat stiu, altii vor success, prosperitate. De fapt depinde de fiecare om in parte, idiferent de nivelul intellectual, ce dorinte isi pun si daca le pot atinge. Eu am o simpla dorinta: aceea de a ma angaja. Unii spun ca s-ar putea sa nu fie chiar atat de simpla.
Sunt un om optimist si cred cu tarie ca aceasta dorinta se va indeplini mai devreme sau mai tarziu. Nu-mi trebuie nimic decat sa vreau si cum acest lucru mi-l doresc foarte mult, sunt convinsa ca se va realiza foarte repede.
Sunt uneori  intrebata ce imi doresc sa lucrez. Sunt un om care ma adaptez foarte repede la orice loc de munca si colectivitate la nivelul meu de cunoastere – bineinteles ca imi cunosc limitele. In anii anteriori am lucrat in multe domenii de activitate si cred ca am ceva experienta. Intotdeauna mi-a placut sa lucrez si sa interactionez cu oamenii.
Acum imi doresc sa am un loc de munca "printre oameni" pentru ca de ceva vreme am o sete mult mai mare de a ajuta persoanele care au nevoie de sprijin. Sa le pot darui dragoste, afectiune, compasiune, simt ca am pasit pe un alt drum al vietii mele.
Daca cineva mi-ar propune sa ma duc voluntar in Africa sau in oricare alt loc din lume unde oamenii au nevoie de oameni, as pleca negresit. Ma simt in stare si am o putere interioara destul de mare pentru a face acest pas in viata mea.
In ciuda dorintei mele, resimt totusi o dificultate in privinta locurilor de munca oferite de acest oras mic de provincie, numit Giurgiu. Pentru femei sunt prea putine locuri de munca, iar cele existente sunt doar de lucrator comercial, menajera, croitor si sincera sa fiu nu ma vad lucrand in aceste domenii.  Eu simt ca pot mai mult si o sa fiu acolo unde intr-adevar este nevoie de mine. O alta problema pe care am intampinat-o in gasirea unui loc de munca a fost varsta. 
Totusi eu raman in continuare optimista si  stiu ca – daca ar fi o oferta mai mare de locuri de munca – as  opta pentru unul pe masura posibilitatilor mele, cu conditia sa nu fie déjà "ocupat" .
Eu merg inainte cu speranta ca imi voi gasi un loc de munca. Gandesc tot timpul pozitiv. »


M.C.  – beneficiar Centru Social Giurgiu« Pentru mine Estuarul este un loc unde imi fac prieteni, socializez si  pot impartasi atat tristetile, cat si bucuriile mele. In plan sufletesc simt ca aici mi-am facut prieteni fata de care vorbesc deschis si care ma asculta indifferent de starea pe care o transmit. Prin activitatile pe care le desfasor in cadrul acestui centru simt ca imi ocup timpul intr-un mod placut, uitand astfel pentru o vreme de proble mele de sanatate. Instructorii imi sunt de mare ajutor  in a-mi descoperi abilitatile de munca (tamplarie, artizanat), iar in cadrul grupului de "Job club", angajatii Estuarului incearca sa ma ajute in gasirea unui loc de munca potrivit pregatirii mele, felul in care sa imi fac un CV si modul cum sa ma prezint la un interviu.  »

R.M.  – beneficiar Centru Social Giurgiu« Fundatia Estuar este pentru mine un loc in care nu ma mai simt singur. Aici am intalnit oameni carora le pasa dezinteresat de ceilalti. Vin aici pentru ca simt nevoia sa fac parte dintr-un grup. »

R. O. – beneficiar Centru Social Giurgiu


 
Pentru informatii detaliate despre celelalte programe cofinantate de Uniunea Europeana, va invita sa vizitati www.fonduri-ue.ro
Continutul acestui material nu reprezinta in mod obligatioru pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei.