Acest site este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013

COMUNICAT DE PRESA

 

64 de beneficiari au trecut pragul Centrului Social Giurgiu in anul 2011


15 Februarie 2012, GiugiuFundatia Estuar sarbatoreste un an de la deschiderea Centrului Complex de Incluziune Sociala din Giurgiu. In cursul anului ce a trecut, peste 60 de beneficiari au luat parte la activitatile realizate in cadrul centrului social. Acestia reprezinta aproximativ 20% din populatia cu probleme de sanatate mintala din judetul Giurgiu.

In Giurgiu, un judet cu aproximativ 282.000 de locuitori, sunt inregistrate 8.013 persoane adulte cu deficiente. Dintre acestea, mai mult de 30% sufera de probleme de sanatate mintala. Pentru a veni in sprijinul acestor persoane, Fundatia Estuar a deschis in anul 2011 primul Centrul Complex de Incluziune Sociala din Giurgiu.

In 2011, Centrul a  oferit  servicii de consiliere psihologica, psihiatrica, juridica, vocationala, sociala, terapie ocupationala si logopedie pentru 64 de persoane cu probleme de sanatate mintala. Serviciile centrului au fost destinate tinerilor si adultilor cu probleme de sanatate mintala, pentru ca acestia sa fie mai bine pregatiti, sa aiba acces pe piata muncii, sa se poata angaja si sa isi poata mentine locurile de munca pentru perioade cat mai indelungate de timp. 

Cei care au accesat serviciile centrului au putut participa la activitati terapeutice  de grup, cum ar fi dezvoltare personala, comunicare, meloterapie, terapie prin pictura, teatru, activitati sportive, activitati recreative si ateliere  lucrative pentru dezvoltarea de noi abiliati practice (tesaturi, obiecte de artizanat, decoratiuni, tamplarie, croitorie).

Centrul Complex de Incluziune Sociala din Giurgiu este deschis de Fundatia Estuar in parteneriat cu Fundatia Motivation Romania si cu Fundatia Comber Irlanda in cadrul proiectului “Retea de Centre Complexe de Incluziune Sociala”, contract de finantare POSDRU/96/6.2/S/63660 – Proiect co-finantat din FONDUL SOCIAL EUROPEAN prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 - Investeste in oameni!


Despre Fundatia Estuar
Fundatia Estuar a fost fondata in septembrie 1993 si are ca scop  integrarea sociala a adultilor cu probleme de sanatate mintala,  redobandirea si dezvoltarea abilitatilor de relationare si reintegrare prin oferirea suportului moral si psihologic necesar adultilor cu probleme de sanatate mintala.

Fundatia Estuar ofera in cadrul celor patru centre sociale din Bucuresti, Cluj, Ploiesti si Giurgiu si a celor doua din Filiale din Constanta si Botosani servicii de consiliere si informare, servicii de recuperare, reabilitare si reinsertie sociala, servicii locative si consiliere la domiciliu.

Pentru mai multe informatii, va rugam sa contactati Centrul Complex de Incluziune Sociala din Giurgiu al Fundatiei Estuar la numarul de telefon 0758.119 322 sau la email This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it , persoana de contact Livia Vladoi, Coordonator.

 


Pentru informatii detaliate despre celelalte programe cofinantate de Uniunea Europeana, va invita sa vizitati www.fonduri-ue.ro
Continutul acestui material nu reprezinta in mod obligatioru pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei.